ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ©Walking in Hellas - ©Photo-News

©NikosT - "©Walking in Hellas" - "©Photo - News"
MENU
MENU
Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ.
Αν αποφασίσετε να πάτε θα σας συνιστούσα να προσέξετε τα εξής. Οι συμβουλές δεν είναι για να σας αποτρέψω αλλα να σας προστατέψω και να σας ενημερώσω.
Είναι η μοναδική βιντεοσκόπηση που με κούρασε τόσο πολύ γιατί έπρεπε να διώχνω μπροστά από τον φακό τις σκνίπες που προσελκύονταν από την ζέστη του επεξεργαστή.
Πρώτον
Αν είναι δυνατόν μην πάρετε μαζί σας μικρά παιδιά. Η διαδρομή για τον δεύτερο καταρράκτη όπως θα δείτε και στο video, είναι αρκετά επικίνδυνη για μικρά παιδιά.
Ο κυριότερος όμως λόγος είναι οι σκνίπες.
Όπως θα δείτε και στο video βρίσκονται κατά χιλιάδες και προσπαθούν να εισέρθουν στην μύτη στα αυτιά και κυρίως στα Μάτια. Κάποια που σκότωσα είχαν αίμα. Σημαίνει ότι τσιμπούν και όπως ξέρετε είναι φορείς από διάφορες αρρώστιες.
Γι αυτό.
Μακριά παντελόνια. Μποτάκια και αν είναι δυνατόν μακρυμάνικα. Όσο για το κεφάλι θα σας πρότεινα ένα καπέλο και από πάνω να ρίξετε ένα τούλι μέχρι την μέση σας.
Αυτά αν θέλετε να το απολαύσετε. Έχω ακούσει κυρίως γυναίκες να πανικοβάλλονται και να τρέχουν στα αυτοκίνητα αλλόφρονες.
Προσωπικά σας τα επισημαίνω. Εσείς έχετε τον τελευταίο λόγο.
Γι αυτόν τον λόγο από την διαδρομή δεν αφαίρεσα κανένα frame ώστε να έχετε πλήρη εικόνα των διαδρομών και των αναφερόμενων καταστάσεων ώστε να κρίνετε προσωπικά και να αποφασίσετε.
Σας εύχομαι να το απολαύσετε εκ του ασφαλούς.


Καταρράκτες Βαρβάρας Χαλκιδική

Η συμφωνία της φύσης περιλαμβάνει δύο απίθανους καταρράκτες και ολοκληρώνεται με τους ίταμους, τα σκλήθρα, τις φλαμουριές, τις οξιές, τις άγριες φουντουκιές που φυτρώνουν ολόγυρα, ενώ τα βράχια με τα έντονα χρώματα σχηματίζουν ένα είδος πύλης στα ψηλά. Τόσο η τοποθεσία όσο και η αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και επαφής με το φυσικό στοιχείο σε κάνουν να νομίζεις ότι ανακάλυψες ένα κομμάτι του επι γης παραδείσου.

Αφήνοντας το όχημά σας στον χώρο στάθμευσης και μπαίνοντας στη ρεματιά μπορείτε να δείτε τους δύο καταρράκτες. Το σημείο από παλιά ονομαζόταν «του Αγγελούση» και το νερό καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας-Βαρβάρας. O πρώτος καταρράκτης είναι ορατός από ψηλά, ενώ στον δεύτερο θα νιώσετε την ορμή του νερού, ακόμα και το καλοκαίρι. Η περιπατητική διαδρομή ανακάλυψης είναι σύντομη (5-10 λεπτά) και τόσο τα ξύλινα γεφυράκια, όσο και η σωστή σηματοδότηση συμβάλλουν θετικά στην απόλαυση του μοναδικού τοπίου. Ο τόπος είναι ιδανικός για οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία είναι σίγουρα ότι θα ενθουσιαστούν.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ
Οι καταρράκτες της Βαρβάρας κρύβονται στο πυκνό δάσος που ανήκει στη Βαρβάρα, αλλά βρίσκονται πιό κοντά στην Ολυμπιάδα. Ακολουθώντας τον ασφάλτινο δασικό δρόμο Βαρβάρας-Ολυμπιάδας, που αποτελεί μια από τις ομορφότερες ασφάλτινες διαδρομές στη Χαλκιδική, θα περάσετε τις χαρακτηριστικές 5 Βρύσες (το σημείο αυτό λέγεται και Κρασονέρι) και θα κατηφορίσετε μέχρι να δείτε τη σχετική πινακίδα στ’ αριστερά σας. Οδηγήστε στο βατό χωματόδρομο και στα 2,3 χιλιόμετρα πρέπει να έχετε το νου σας καθώς θα χρειαστεί να στρίψετε όλο αριστερά ακολουθώντας τη «φουρκέτα». Μετά από 900 μ. θα βρεθείτε στο σημείο στάθμευσης. Αν πάτε ελαφρώς αριστερά, από εκεί θα βρεθείτε μετά απο 4 χλμ. πάνω σε περιοχή λατομείων, ενώ εαν συνεχίσετε την πορεία σας ανατολικά θα φτάσετε στα Καλύβια Βαρβάρας.

dimosaristoteli.gr
©copyright design and developer 2007-2019 ©NikosT. All rights reserved
©copyright design and developer 2007-2019 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο