About Me - ©Walking in Hellas

©NikosT - "©Walking in Hellas" - "©Photo - News"
MENU
MENU
Μετάβαση στο περιεχόμενο

About Me

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα στην περιοχή των Αμπελοκήπων το 1960.

Το  επάγγελμα μου ήταν στην Πολεμική Αεροπορία  Engine Mechanic Foreman  και μετέπιπτα στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Authorized engineer,  airplanes/engines and helicopters,  Work Controller Foreman in maintenance.

Το ενδιαφέρον μου για την φωτογραφία το εκδήλωσα σε μικρή ηλικία. Οι επαγγελματικές συνθήκες όμως ήρθανε έτσι που δεν ακολούθησα τον κλάδο της φωτογραφίας, αλλά παρέμεινα ένας εραστής αυτής της τέχνης ( ερασιτέχνης ) και δούλευα σαν δεύτερη εργασία όσο μου δινόταν η ευκαιρία..

Tα πρώτα μου βήματα τα έκανα με μια Lubitel 2. Με αυτό το κουτί είχα βγάλει τις πρώτες μου φωτογραφίες σε ηλικία 14 χρόνων.

Ουσιαστικά όμως ασχολήθηκα με την φωτογραφία συστηματικά από το 1987 έως και το 1998 όπου ασχολήθηκα με την macro φωτογραφία και το εγκατέλειψα αναπάντεχα, λόγο κλοπής του εξοπλισμού μου.

Το 1989 παρακολούθησα ένα σεμινάριο στην ΕΦΕ, αλλά δεν με κάλυψε όσο θα το επιθυμούσα εγώ. Έτσι άρχισα παράλληλα με την δουλειά μου να διαβάζω γύρο από την φωτογραφία, ώστε να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου γύρο από της κάθε μορφής φωτογράφιση. Σαν δάσκαλο μου μέσω των βιβλίων του είχα τον Πλάτωνα Ριβέλλη.

Ταυτόχρονα διάβαζα και έμαθα μόνος μου το Photoshop μέσω των βιβλίων. Αργότερα μια φίλη, εξουσιοδοτημένη από την Adobe, με έμαθε πιο περιληπτικά το Photoshop και από τότε έχω μάθει αρκετά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που είναι το δεξί μου χέρι πλέον.

Θεωρώ ότι είμαι ένας αυτοδίδακτος φωτογράφος με πολυποίκιλη εμπειρία. Επεδίωξα να περάσω από όσο τον δυνατόν περισσότερους κλάδους της φωτογραφίας, ώστε να καταλάβω τι πραγματικά με προσελκύει να φωτογραφίζω, ώστε να ασχοληθώ πλέον ολοκληρωτικά.

Η αγάπη μου όμως ήταν η περιπέτεια, η φύση και η περιέργεια του άγνωστου μικρού κόσμου, μια και η macro φωτογραφία αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο, κάτι που δεν μπορεί να αντιληφτεί το γυμνό μάτι του ανθρώπου.

Tο 2010 δημιούργησα το ηλεκτρονικό περιοδικό Photo –News και παράλληλα την αντίστοιχη στο facebook, ώστε να αρχίσω να ενημερώνω με διάφορες θεματολογίες το ευρύ κοινό της φωτογραφίας, παίρνοντας σαν γνώμονα τον εαυτό μου, όταν έψαχνα δεξιά και αριστερά για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου, αλλά και να ενημερώνομαι σε ότι νέο κυκλοφορούσε στην αγορά.

Το 2010 επίσης δημιούργησα την φωτογραφική κοινότητα Community of Photography, και με την βοήθεια 10 φίλων την στήνουμε και αρχίζουμε να την λειτουργούμε μέχρι και τον Ιούνιο του 2012 όπου και σταματήσαμε την σελίδα λόγο οικονομικών δυσχερειών, ώστε να την ανανεώσουμε και να συνεχίσουμε. Δεν το βάλαμε όμως κάτω και δημιούργησα την σελίδα Photo – News Community στο facebook, μαζεύοντας όλους τους φίλους της προηγούμενης σελίδας, αλλά και καινούργιους.

Το 2011 έλαβα συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφίας της «Φωτογραφικής Λέσχης Καστοριάς».

Το 2012 δημιουργώ και την σελίδα στο facebook για την Macro και close- up φωτογραφία στην Ελλάδα, μαζεύοντας φωτογράφους, Έλληνες και ξένους που ασχολούνται με αυτόν τον κλάδο της φωτογραφίας, αλλά και ερασιτέχνες στα πρώτα βήματα πειραματισμού σε αυτόν τον κλάδο. Είχε μεγάλη απήχηση μαζεύοντας σε πολύ μικρό διάστημα από το άνοιγμα της σελίδας, μεγάλο αριθμό φωτογράφων, πρωτίστως νέων ερασιτεχνών, βρίσκοντας μια σελίδα να δεχτεί τα έργα τους όποιας ποιότητας και αν ήταν αυτά, προκειμμένου να ακούσουν και να διαβάσουν σχόλια και γνώμες για να διορθώσουν την καλύτερη φωτογραφική τους ικανότητα. Αυτή η διαφορετικότητα στο να δώσω βήμα σε νέους στον κλάδο φωτογράφους σε αυτά τα 3 χρόνια μέχρι αυτήν την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είχε σαν αποτέλεσμα, να παρακινήσω νέους φωτογράφους να στραφούν και να γνωρίσουν αυτόν τον κλάδο της φωτογραφίας, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι παρέμεναν, αγωνίστηκαν, έμαθαν και αναδείχτηκαν στο διάστημα αυτό.


Αύγουστος 2013. Ο εκδοτικός οίκος στην Αμερική “NÉVRAUMONT PUBLISHING COMPANY” Εκδίδει το βιβλίο με τίτλο “A Murmur of Bees” έκδοση του Christopher O’Toole και φιλοξενεί φωτογραφία μου. Ο Christopher O’Toole είναι εντομολόγος, συγγραφέας, και έχει εκδώσει μια σειρά και άλλων βιβλίων από το 1985

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014. Στο τεύχος 229 ΜΑΡΤΙΟΣ το περιοδικό ΦΩΤΟγραφος, φιλοξένησε φωτογραφία μου στην νέα ενότητα «ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ” όπου στην (06) έκτη ενότητα με θέμα “ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Macro” μετά από 19 χρονιά όταν τότε πάλι στο τεύχος 37 τον Μάρτιο του 1995 φιλοξενούσε σε άρθρο του με θέμα την Macro φωτογραφία δικές μου φωτογραφίες, έτσι και σήμερα φιλοξένησε φωτογραφία μου από τον υπέροχο κόσμο της χλωρίδας και πανίδας. Τα παιδιά μου όπως λέω εγώ.

Το ίδιο έτος ξεκίνησε επίσημα μια συνεργασία με το περιοδικό "Φωτογράφος".

2014. Το τρίτο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας από τον Ε.Ο.Ε.

Το 2015 τον Ιούνιο το περιοδικό Φωτογράφος στην μονοθεματική έκδοση του περιοδικού με θέμα την macro φωτογραφία, φιλοξενήθηκε τετρασέλιδο αφιέρωμα στην εργασία μου.

Ταυτόχρονα έχουν φιλοξενηθεί άρθρα μου και φωτογραφίες σε ηλεκτρονικά περιοδικά.

Απρίλιος 2015 στο πρώτο του ηλεκτρονικό βιβλίο ο Ανδρέας Κατσικούδης φιλοξενεί άρθρο μου και φωτογραφίες.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό «Photophysis» φιλοξένησε άρθρο μου και φωτογραφίες σε έκδοση που αναφερόταν στην macro φωτογραφία.
Νεότερες δραστηριότητες
Το 2017 δημιούργησα το κανάλι στο ΥouΤube με τον τίτλο Walking in Hellas. Θέμα του καναλιού ήταν video από περιπατητικές εκδρομές από την Ελλάδα όταν πήγαινα για φωτογραφίσεις.
Το 2018 αποφάσισα πλέον να αφήσω στην άκρη την Macroφωτογραφία και ο λόγος ηταν γιατί λόγο ηλικίας η όραση με πρόδωσε και ο κλάδος μου χρειάζεται άριστη όραση. Αυτό άρχισε να με κουράζει και να με δυσανασχετεί. Οπότε διάλεξα να παραμερίσω τα "θέλω" και να ακολουθήσω μια άλλη αγάπη και αυτή είναι η κινηματογράφηση – βιντεοσκοπηση.
Έτσι στράφηκε το ενδιαφέρον μου σε έναν νέο τομέα, σε συνδυασμό με την φωτογραφία και ξεκινώντας κάτι καινούργιο, μου ανανέωσε το ενδιαφέρον για κάτι νέο και το διαφορετικό.

Στα πρώτα βήματα η επιτυχία ήταν πέρα από τις προσδοκίες μου αφού τα video είχαν μεγάλη ανταπόκριση για ένα νέο κανάλι, με αποτέλεσμα να έχουν ζήτηση από δήμους μέχρι σύλλογοι και ομάδες.
Σκέφτηκα σοβαρά το επιχείρημα και προμηθεύτηκα λοιπόν τον κατάλληλο, σχεδόν επαγγελματικό εξοπλισμό, drone και κάμερα και από τον Μάιο 2018 έως και σημερα προχώρησα σε μια σειρά βιντεοσκοπήσεωνΒελτιώνοντας σταδιακά και το interface της σελίδας αλλα και των videos.

Η ανταπόκριση ήταν ευχάριστη και με ενθάρρυνε έτσι ώστε να συνεχίσω με καλύτερη ψυχική διάθεση την νέα μου ενασχόληση.
Προβληματισμένος όταν έβλεπα video στο YouTube τι θα ήθελα να δω εγώ για ένα γεωγραφικό μέρος που ήθελα να επισπευτώ, το έκανα πράξη στην σειρά των videos που ανεβάζω.
Έτσι βλέπετε όλη την διαδρομή σε άριστη UHD ποιότητα για το θέμα που αναφέρεται χωρίς ηχητικές παρεμβάσεις, μόνο όπου χρειάζεται. Αναλυτικές περιγραφές των διαδρομών και ιστορικά στοιχεία θα βρίσκετε όπως και συντεταγμένες (GPS) στις πληροφορίες κάτω από το video στο you tube. Φωτογραφίες θα δείτε στην ιστοσελίδα του καναλιού (εδω) και στο Facebook. Το Ling επάνω δεξιά στην επικεφαλίδα στο You Tube.
Information and map point (GPS) in the information below the video on you tube. You will see photos on the channel's website and on Facebook. Ling on the top right of the heading.
©copyright design and developer 2007-2021 ©NikosT. All rights reserved
©copyright design and developer 2007-2019 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο