Walking in Hellas - My Blog - ©NikosT - ©Walking in Hellas - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Η Κύπρος η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εγκαθιστά συστήματα κατά των drones

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Tags: drones

Περιορισμούς στο… πέταγμα των drones.θέλει να θέσει η κυπριακή κυβέρνηση. Έτσι θέλει να εγκαταστήσει συστήματα…anti-drone στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, και η διαδικασία της υποβολής προσφορών λήγει την ερχόμενη Τετάρτη 8 Αυγούστου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου πηγές που γνωρίζουν τα συστήματα αυτά ανέφεραν ότι είναι αμφίβολη η χρησιμότητα τους, αφού δεν υπάρχουν ούτε σε μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης.
Κόστος 600.000
Ο διαγωνισμός, με αριθμό Δ.Ο 28/2018, της κυπριακής αστυνομίας προβλέπει την «προμήθεια Συστήματος Προστασίας δυο (2) κρίσιμων υποδομών από την απειλή μη επανδρωμένων Πτητικών Μέσων, καθώς και των υπηρεσιών μεταφοράς, εγκατάστασης και εκπαίδευσης στη χρήση του συστήματος». Το προϋπολογιζόμενο κόστος είναι 600.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.
Τα συστήματα πρέπει να εντοπίζουν drone σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων πέριξ των αεροδρομίων και σε ύψος έως 1.000 πόδια. Τα συστήματα θα διαθέτουν drone guns που θα μπορούν να παρεμβαίνουν με ραντάρ και ακτίνες RF ώστε αποσπούν τον έλεγχο από τον χειριστή και να τα καταρρίπτουν ή να τα προσγειώνουν σε ασφαλές σημείο.
Ένα ερώτημα ωστόσο που θέτουν ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, είναι η εξέταση της πιθανότητας παρέμβασης αυτών των συστημάτων σε άλλες κρίσιμες υποδομές του αεροδρομίου.
Με απλά λόγια, αν μπορεί να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν παρεμβολές σε αεροσκάφη, στον πύργο ελέγχου ή άλλα συστήματα. Θα έπρεπε φυσιολογικά να υπάρξει συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κάτι που είναι άγνωστο αν έχει γίνει.Το κανάλι «περπατώντας στην Ελλάδα» σε άρθρο εφημερίδας

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Tags: ΦωνήτηςΟκτωνιάς
 

Το κανάλι μας «περπατώντας στην Ελλάδα» σε άρθρο της εφημερίδας «Η Φωνή της Οκτωνιάς»

Στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου των Απανταχού Οκτωνιατών, oktonia.weebly.com, μετά το θαυμάσιο video «Οκτωνιά Εύβοιας» του Δημήτρη Μανδήλα, προστέθηκε και δεύτερο video με τον τίτλο «Εύβοια Οκτωνιά, Πανωχώρι».

Πρόκειται για ένα υπέροχο video διαρκείας 35 λεπτών του εξαιρετικού ερασιτέχνη φωτογράφου Νίκου Τσατσάκη.
Ο κος Τσατσάκης έχει δημιουργήσει το site «περπατώντας στην Ελλάδα», όπου ανεβάζει video, άρθρα και σχόλια, από όμορφα μέρη της Ελλάδας που επισκέπτεται.

Είναι φίλος της οικογένειας του Δημήτρη Λίγκα, η οποία, σχετικά πρόσφατα, εγκαταστάθηκε στην Οκτωνιά και διακρίνεται για την αγάπη της στο χωριό και τις προοδευτικές και δημιουργικές της ιδέες και συμπεριφορές.

 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Λίγκας προσκάλεσε, φιλοξένησε και οδήγησε τον κο Τσατσάκη στα μέρη της Οκτωνιάς. Στο video αισθάνεσαι ότι ταξιδεύεις με το αμάξι σου, ανεβαίνεις τον ανηφορικό δρόμο, βρίσκεις το μοναστήρι του Αγ. Χαράλαμπου, το επισκέπτεσαι θαυμάζοντας τα αξιοθέατά του, φτάνεις στον Αγ. Αθανάσιο, κατεβαίνεις στο μεγαλοπρεπή ναό του Αγ. Νικολάου, στο κέντρο του χωριού, επισκέπτεται την ονομαστή βρύση Βοϊβόντα, βρίσκεις την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο μέσο του παλαιού ιστορικού κάστρου, προχωρώντας στην περίτεχνη εκ κλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το σπήλαιο εύρεσης της εικόνας της.

Η διαδρομή συνεχίζεται στην παράκτια ζώνη, περνώντας από τις φανταστικές παραλίες του Μαρκουρίου και της Μουρτερής.

Πριν κατέβεις στο Μαρκούρι, συναντάς το υπέροχο Υστεροβυζαντινό Μνημείο του Αγ. Δημητρίου του Καταρράκτη. Οι αγιογραφίες του σε συναρπάζουν και σε συγκινούν.
Βλέπεις τις λεπτομέρειες του χρωστήρα του αγιογράφου και μεταφέρεσαι στο παρελθόν.
Γυρίζοντας πίσω βλέπεις τη καταπράσινη φύση, τις υπέροχες βρύσες (Μαρίνου, Σγουρού, Σκούρα) τα διάσπαρτα ξωκλήσια, τους γραφικούς οικισμούς, το ημιορεινό τοπίο και τη καταπληκτική θέα του Αιγαίου από ψηλά.

Αξίζουν συγχαρητήρια και μεγάλες ευχαριστίες τόσο στον κ. Νικ. Τσατσάκη για το υπέροχο video που τράβηξε, όσο και στο Δημήτρη Λίγκα που του έδωσε την ευκαιρία να αποθανατίσει αυτές τις γοητευτικές ομορφιές του χωριού μας!
Η Συντακτική Επιτροπή


(Κατεβάστε την εφημερίδα)


ΣΕΣΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Tags: ΣΕΣΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΑΤΤΙΚΗΣ
Το Σέσι είναι παραθαλάσσιος οικισμός της βορειοανατολικής Αττικής.
Ο οικισμός που αποτελείται από λίγα σπίτια, κυρίως παραθεριστικές κατοικίες, απλώνεται κατά μήκος μιας μικρής παραλίας στις ακτές του νότιου Ευβοϊκού κόλπου, βορειοανατολικά του Γραμματικού.
Ο πληθυσμός του οικισμού είναι 174 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ενώ το 2001 είχε 133 κατοίκους.
Από το Σέσι ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου 2009 η καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος της ανατολικής Αττικής
Το video αρχίζει με την μαγευτική παραλία το μικρό Σέσι.
Μια ιδιαίτερη παραλία, μπορεί να πει κανείς που δεν την γνωρίζει ο κόσμος.
Καθαρά νερά και με μικρό χαλίκι.
Όπως ξέρετε σκοπός μας είναι .....
ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΑΤΟΪΟΥ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Tο Τατόι έχει την προϊστορία του, που ξεκινά από την Αρχαία Δεκέλεια – η θέση της οποίας συμπίπτει με το κεντρικό του τμήμα – και καταλήγει στα τρία οθωμανικά τσιφλίκια Τατόι, Μαχούνια και Λιόπεσι, που συνενώθηκαν το 1835 στα χέρια του Σκαρλάτου Σούτσου και επί δεκαετίες κατόπιν υπήρξαν κρησφύγετα ληστών. Όμως, η πραγματική του ιστορία αρχίζει το 1872, με την αγορά του από τον Γεώργιο Α΄.

ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΓΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Έχει χαρακτηριστεί νομοθετικά ως περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και αποτελεί μέρος του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Έχει λίγους μόνιμους κατοίκους.
Ο Άγιος Μερκούριος ο Μεγαλομάρτυρας ήταν γενναίος στρατιωτικός, όχι μόνο του στρατού του αυτοκράτορα Δεκίου, που υπηρετούσε, αλλά και του Χριστού. Ο Μερκούριος καταγόταν από τη Σκυθία και τον πατέρα του τον έλεγαν Γορδιανό.
Διακρινόμενος σε κάποια μάχη, κατά την ...

ΠΑΡΝΗΘΑ ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΛΕΤΣΙ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Tags: WalkinginHellasΛΙΜΝΗΜΠΕΛΕΤΣΙ
Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών, βορειοδυτικά της ομώνυμης κορυφής Μπελέτσι.
Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου τη διετία 1973-75 (εποχής Χούντας και λίγο μετά) ως ......

ΠΕΝΤΕΛΗ. ΑΓΙΟΙ ΑΣΩΜΑΤΟΙ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Ταξιάρχης (ή Άγιοι Ασώματοι)
Λιγότερο γνωστό αλλά εξ ίσου αξιόλογο υστεροβυζαντινό μνημείο του Πεντελικού όρους, το οποίο χρονολογείται στον 14ο ή τις αρχές του 15ου αιώνα. Βρίσκεται πάνω από τη Μονή Πεντέλης και τη ζώνη των λατομείων, στην θέση Καμάρι, σε υψόμετρο 750 μ.
Ναοδομικά, πρόκειται για μικρή βασιλική με «τυφλό» τρούλλο, η οποία καταλήγει ανατολικά σε φαρδιά ημιεξαγωνική αψίδα. Του κυρίως ναού, προηγείται νάρθηκας με θόλο στην ...

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΜΦΙΑΡΕΙΟ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·


Το Αμφιάρειο του Ωρωπού βρίσκεται σε μια μικρή κοιλάδα νοτιοδυτικά της σκάλας Ωρωπού, το Μαυροδήλεσι, που τη διασχίζει ένα ξερό ποτάμι το οποίο οι αρχαίοι ονόμαζαν Χαράδρα που ήταν αφιερωμένο στον μυθικό ήρωα, μάντη και θεραπευτή Αμφιάραο.
Το Αμφιάρειο ήταν το μεγαλύτερο στην αρχαία Ελλάδα ιερό του χθόνιου θεού και ήρωα του Άργους Αμφιαράου.
Ο ναός του Αμφιάραου ήταν εξάστυλος ναός στην ...ΥΜΗΤΤΟΣ. ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·


Στις παρυφές του κορακοβουνίου στον Υμηττό υπάρχει ένα σπήλαιο ιδιαίτερης ομορφιάς με την ονομασία «Σπηλιά της Νυχτερίδας». Το βάθος του σπηλαίου υπολογίζεται στα 100 με 130 μέτρα. Η ιδιαιτερότητα που το κάνει ξεχωριστό είναι οι σταλακτίτες του, που υπολογίζονται πάνω από 2 αιώνες οι πιο μεγάλοι και εκατοντάδων χρόνων οι νεότεροι.
Σαν τον πιο γρήγορο δρόμο προσέγγισης ...ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Ο Χρήστος Νταβέλης (πραγματικό επώνυμο Νάτσιος) γεννήθηκε περίπου το 1832 στο Στείρι Βοιωτίας. Σε ηλικία 15 ετών εργαζόταν ως γαλακτοπώλης και υπηρέτης στη Μονή Πεντέλης. Σύντομα, πέρασε στην παρανομία και εντάχθηκε στη συμμορία που έδρασε στην Αττική, την Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Η «δράση» του κορυφώθηκε το 1855, με την απαγωγή του Γάλλου λοχαγού Μπερτό. Το γεγονός αυτό προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο και αναταραχή στους κόλπους της κυβέρνησης, που έδωσε στον Νταβέλη το υπέρογκο, τότε, ποσό των 30.000 δρχ. σε χρυσό για να απελευθερωθεί ο Μπερτό. Σκοτώθηκε σε συμπλοκή με απόσπασμα της Χωροφυλακής το 1856, κοντά στο χωριό Ζεμενό της Βοιωτίας. Επικεφαλής του αποσπάσματος ήταν ο αδελφικός του φίλος και πρώην πρωτοπαλίκαρό του, Ιωάννης Μέγας, ο οποίος εγκατέλειψε τη συμμορία και εντάχθηκε στη Χωροφυλακή, μετά από αντιπαράθεση με τον Νταβέλη για… τα μάτια της Ιταλίδας κόμισσας Λουίζας Μπανκόλι.
Η λεγόμενη σπηλιά του Νταβέλη βρίσκεται ...

Παλαιότερες δημοσιεύσεις
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού