04/2018 - My Blog - ©NikosT - ©Walking in Hellas - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Πρόσκληση σε Ξενάγηση στην Εκθεση «ΤΟΠΟΣ / ΜΝΗΜΗ»

Δημοσιεύθηκε από σε Εκθέσεις – Εκδηλώσεις ·
Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η επιμελήτρια της έκθεσης Αλέκα Τσιρώνη σας προσκαλούν στην ανοικτή ξενάγηση της τελευταίας του έκθεσης με τίτλο «Τόπος / Μνήμη», που θα γίνει την Δευτέρα, 23/04/2018, στις 8 το βράδυ, στην Tabya (Κ. Μελενίκου 14Γ, Θεσσαλονίκη).
Στην έκθεση συμμετέχουν οι Έλληνες φωτογράφοι (μέλη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης) Λευτέρης Μικρός, Νίκος Πρίπορας, Άννυ Βλαχοπούλου, Τζένη Ντόκου, Μένη Σεϊρίδου / Έλσα Τζιάνα (οι οποίοι θα είναι παρόντες κατά την ξενάγηση) και οι Βούλγαροι φωτογράφοι Nadezhda Pavlova, Dimo Dimov, Nikola Mihov και Timohir Stoyanov.
Επιμέλεια: Αλέκα Τσιρώνη (φωτογράφος) και Nadezhda Pavlova (φωτογράφος/επιμελήτρια).
Επικοινωνία/πληροφορίες: Αλέκα Τσιρώνη, 6976947275.
(Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στο site: http://fkth.gr/el/topos-mnimi)
(Δευτέρα, 23/04/2018, στις 8 το βράδυ)Clean Art -Ορίζοντας Γεγονότων – Eκθεση / Περιβαλλοντικές δρασεις

Δημοσιεύθηκε από σε Εκθέσεις – Εκδηλώσεις ·
O Καλλιτεχνικός Οργανισμός «Oρίζοντας Γεγονότων» προγραμματίζει μια σειρά από, δράσεις στην περιοχή των Μεσογείων στην ενότητα «Clean Art – Καθαρή Τέχνη».
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ. ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μαρκοπούλου και διάρκεια ως τις 4 / 5. Η δράση γίνεται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Μαρκοπούλου και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Μεσογείων και τη δράση «Let’s Do it Greece».
Η δράση έχει επαναληφθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Ταύρου το 2010, όπου
πραγματοποιήθηκε μία «άσκηση καθαρής τέχνης», στο χώρο των δημοτικών σφαγείων και
συμμετείχαν πάνω από 60 καλλιτέχνες με έργα διάφορων τεχνικών, κυρίως άχρηστων
ανακυκλώσιμων υλικών που μετατρέπονται σε καλλιτεχνικές δημιουργίες και θέμα το
Περιβάλλον.Ο Ορίζοντας Γεγονότων δεν επιθυμεί να διοργανωθεί μία απλή έκθεση καλλιτεχνών, αλλά να υπάρξει μια διαθεματική προσέγγιση βασισμένη στις δράσεις του Δήμου Μαρκοπούλου.
Πιθανές συμπληρωματικές δράσεις θα γίνουν παράλληλα με καθαρισμό
παραλίας (29 Απριλίου καθαρισμός παραλίας), εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά στα πλαίσια της έκθεσης, ζωγραφική σε κάδους ανακύκλωσης και άλλες πάντα με περιβαλλοντική στόχευση.
Εγκαίνια: 21 Απρίλη 2018 7μμ, Πνευματικό Κέντρο Δ. Μαρκοπούλου
Διάρκεια ως 4 Μάη 2018, ώρες λειτουργίας
Συμμετέχουν
Εύη Αθανασίου, Kίμων Αξαόπουλος, Μαρία Αργυρακοπούλου, Μάχη Δημοπούλου, Εlessa, Βασιλική Κούκου, Κοσμάς Λιλικάκης, Χρυσάνθη Λυμπεραίου, Σοφία Μακρίδου, Μαρία Μαλτέζου, Λυδία Μαργαρώνη, Σταύρος Πανέρας, Δέσποινα Πανταζή, Μαρία Παπανικολάου Κιούση, Κωνσταντίνα Παρασκευοπούλου, Τίτα Σταύρου, Αγγελική Τσεβά, Φωτεινή Χαμαλίδου, Αθηνά Χανιώτη, Αθηνά Χατζή.H Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 φιλοξενεί τον Μιχάλη Πατσούρα

Δημοσιεύθηκε από σε Εκθέσεις – Εκδηλώσεις ·
Σάββατο 28 Απριλίου 20:00 – 21:30 στο Cinemarian (χάρτης)
Ο ταλαντούχος και πολύπλευρος φωτογράφος θα μας παρουσιάσει επιλεγμένη δουλειά του και θα συζητήσουμε μαζί του για τη φωτογραφία ως τέχνη αλλά και επάγγελμα.
είσοδος ελεύθερη
Χορηγός επικοινωνίας: Περιοδικό Photonet
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Γεννήθηκε το 1969. Εργάστηκε στο Ελληνικό Υπουργείο Εμπορίου ως δημόσιος υπάλληλος (1990-2000), ενώ παράλληλα σπούδασε φωτογραφία στις σχολές Focus (1990-1993) και Leica Academy (1997-1999). Την περίοδο αυτή φωτογράφιζε την καθημερινότητα των συναδέλφων του με σκοπό να καταγράψει την αθέατη προς τον έξω κόσμο πλευρά της ζωής τους. Η εργασία  αυτή που της έχει δώσει τον τίτλο 07-00πμ έως 15-00μμ βρίσκεται στην διαδικασία έκδοσης λευκώματος.
Το 2000 παραιτήθηκε από το δημόσιο με σκοπό να εστιάσει επαγγελματικά στη  φωτογραφία. Το 2001 προσλαμβάνεται ως ο βασικός φωτογράφος εκδοτικού ομίλου  αναλαμβάνοντας τις φωτογραφίσεις όλων των περιοδικών (reportage, lifestyle, still life). Το 2005 συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες ενώ παράλληλα ασχολείται και με το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ.
Απο το 2009 εργάζεται ως freelancer φωτογράφος. Το ενδιαφέρον του πλέον επικεντρώνεται στη φωτοειδησεογραφία.
Είναι εξωτερικός συνεργάτης σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες,  όπως : “Κ” (της εφημερίδας “ Καθημερινή”), “Ταξίδια” (ένθετο περιοδικό της εφημερίδας  “Καθημερινή” ), “Le monde diplomatique”, “Tagesanzeiger” ( Ελβετία), “Das Magazin” (Ελβετία), κ.α.
Ο τρόπος που του αρέσει να φωτογραφίζει είναι καθαρά βιωματικός.
Από το 2015 είναι μέλος της ΕΦΕ (Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας)
Από το 2003 είναι μέλος του Φοίβου (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων ).
Φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί:
2009 Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
2007 Τεχνόπολις / Γκάζι, Αθήνα, Ελλάδα.
2005 Πινακοθύκη Ψυχάρη, Αθήνα, Ελλάδα.
2002 Photographer center, Σκόπελος, Ελλάδα.
1998 Leica Gallery, Solms, Γερμανία.
1997 Leica Academy, Αθήνα, Ελλάδα.ΣΕΣΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Tags: ΣΕΣΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΑΤΤΙΚΗΣ
Το Σέσι είναι παραθαλάσσιος οικισμός της βορειοανατολικής Αττικής.
Ο οικισμός που αποτελείται από λίγα σπίτια, κυρίως παραθεριστικές κατοικίες, απλώνεται κατά μήκος μιας μικρής παραλίας στις ακτές του νότιου Ευβοϊκού κόλπου, βορειοανατολικά του Γραμματικού.
Ο πληθυσμός του οικισμού είναι 174 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ενώ το 2001 είχε 133 κατοίκους.
Από το Σέσι ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου 2009 η καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος της ανατολικής Αττικής
Το video αρχίζει με την μαγευτική παραλία το μικρό Σέσι.
Μια ιδιαίτερη παραλία, μπορεί να πει κανείς που δεν την γνωρίζει ο κόσμος.
Καθαρά νερά και με μικρό χαλίκι.
Όπως ξέρετε σκοπός μας είναι .....
ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΑΤΟΪΟΥ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Tο Τατόι έχει την προϊστορία του, που ξεκινά από την Αρχαία Δεκέλεια – η θέση της οποίας συμπίπτει με το κεντρικό του τμήμα – και καταλήγει στα τρία οθωμανικά τσιφλίκια Τατόι, Μαχούνια και Λιόπεσι, που συνενώθηκαν το 1835 στα χέρια του Σκαρλάτου Σούτσου και επί δεκαετίες κατόπιν υπήρξαν κρησφύγετα ληστών. Όμως, η πραγματική του ιστορία αρχίζει το 1872, με την αγορά του από τον Γεώργιο Α΄.

ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΓΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Έχει χαρακτηριστεί νομοθετικά ως περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και αποτελεί μέρος του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Έχει λίγους μόνιμους κατοίκους.
Ο Άγιος Μερκούριος ο Μεγαλομάρτυρας ήταν γενναίος στρατιωτικός, όχι μόνο του στρατού του αυτοκράτορα Δεκίου, που υπηρετούσε, αλλά και του Χριστού. Ο Μερκούριος καταγόταν από τη Σκυθία και τον πατέρα του τον έλεγαν Γορδιανό.
Διακρινόμενος σε κάποια μάχη, κατά την ...

ΠΑΡΝΗΘΑ ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΛΕΤΣΙ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Tags: WalkinginHellasΛΙΜΝΗΜΠΕΛΕΤΣΙ
Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών, βορειοδυτικά της ομώνυμης κορυφής Μπελέτσι.
Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου τη διετία 1973-75 (εποχής Χούντας και λίγο μετά) ως ......

©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού