*Προσωπικές σκέψεις - My Blog - ©NikosT - ©Walking in Hellas - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αυτό που λέμε «τα είδα όλα» !!!

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: mavicair
 
Σήμερα πήγα στην λίμνη βουλιαγμένης για μια ακόμα videoσκοπιση. 1ον. Μην εμπιστεύεστε ΚΑΜΙΑ ιστοσελίδα για τον καιρό ιδικά αν σας ενδιαφέρουν οι αέρηδες για πέταγμα drone εκτός από την σελίδα της ΜΕΤΕΟ (ιστιοπλοϊκοί χάρτες ανέμου). 2ον. Μην κάνετε το λάθος να πετάξετε drone σε αέρα με ριπές των 7 και 8 μποφόρ. Ούτε καν σε απάγκιο.
Αυτό έπαθα σήμερα και καλά που δεν έπαθα κανένα έμφραγμα. Κοντά στον φάρο κάνω μέτρηση αέρα και μου έβγαζε σταθερά 4 μποφόρ αλλα κάτι ριπές που άγγιζαν τα 6 μποφόρ.
Μιλάμε για 8 το πρωί.
Κάνο το λάθος και σηκώνω μισό μέτρο από το έδαφος το mavic air. Και εκεί που προσπαθούσε να κρατηθεί αλλάζει φορά ο αέρας και του δίνει μια κλωτσιά και χωρις δεύτερη κουβέντα έφτασε στην μέση της θάλασσας και να το πηγαίνει σαν καρυδότσουφλο. Περιττό να πω ότι το εγκεφαλικό είχε πιάσει στασίδι και περίμενε.
Ευτυχώς που λόγο επαγγέλματος γνωρίζω από αεροδυναμική και έτσι το γύρισα σε τέτοια γωνία ώστε να βρει μια τρύπα στις ριπές να μπει μεσα. Μετά από 5 λεπτά τα οποία μου φάνηκαν 24ωρα βρήκε ένα κενό και επειδή είχα κρατήσει κολλημένο το stick στο μπροστά δίνει μια και έρχεται μέσα. Το κατεβάζω όπως όπως και κάθισα στο χώμα να συνέρθω.
Αν και όποιοι το διαβάσετε, πλέον σας λέω εκ πείρας. Πάνω από 2 μποφόρ η 11 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο αέρα μην το πετάξετε.
Εγώ το γλίτωσα το εγκεφαλικό αλλα δεν ξέρω αν θα το γλιτώσετε εσείς.
 «Οperating temperature» και εξοπλισμός.

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: operatingtemperature


Της κρύες και χιονισμένες ημέρες το τοπιο μας προκαλεί με την ξεχωριστή ομορφιά του να βγάζουμε φωτογραφίες με κινητά τηλέφωνα με φωτογραφικές μηχανές αλλα και με drones.
Γνωρίζετε όμως τις θερμοκρασίες που δίνει ο κατασκευαστής για να λειτουργεί σωστά το μέσον που φωτογραφίζετε;
Οι φωτογραφικές μηχανές από τους κατασκευαστές έχουν μεγάλο εύρος θερμοκρασιών όπως και των φωτογραφικών φακών.
Αυτό κυμαίνεται από -40°C έως και 45°C, ενώ για τους φωτογραφικούς φακούς από -10C έως και 45°C.
Για να δουλέψει ένας φωτογραφικός φακός κάτω από τους -10C πρέπει να ζητήσετε από την εταιρία να αφαιρέσει το υγρό λιπαντικό και να βάλει ξηρό λιπαντικό το οποίο αντέχει ακόμα και στους -50°C (φωτογράφιση στην Αλάσκα). Με το υγρό λιπαντικό στις ακραίες θερμοκρασίες θα λειτουργήσει αλλα καταπονείται αφάνταστα το μοτέρ και αργότερα θα πληρώνετε τουλάχιστον 300€ για αλλαγή του μοτέρ σε ένα φακό 24-70 και μέχρι 1600€ για τον 200-400( εκ πείρας σας μιλώ)
Τα drones από την άλλη λόγο ότι ίπτανται και αν υπάρξει πρόβλημα στον αέρα ενώ το έχεις στο 1 χιλιόμετρο, απλός θα κλαίς τα χρήματα σου, καλό είναι να προσέχετε που και πότε τα πετάτε και σε πιες θερμοκρασίες.
Για παράδειγμα.

MAVIC PRO PLATINUM  operating temperature Range ( 0° to 40° C )
PHANTOM 4PRO   operating temperature Range  ( 0° to 40° C )
MAVIC AIR operating temperature Range  ( 0° to 40° C )
mavic pro 2 zoom  operating temperature Range  (-10°C - 40°C)
Osmo x3-x5 operating temperature Range  ( 0° to 40° C )

Ο λόγος που δίνουν αυτά τα όρια δεν είναι για να τα παραβιάζουμε αλλα για να τα έχουμε κατά νου και να μην προκαλέσουμε βλάβη κατά την πτήση ή μελλοντική βλάβη στο αγαπημένο μας τετραπτερο.
Αν τώρα αναλογιστείτε ότι αυτές οι θερμοκρασίες είναι στην επιφάνεια της γης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ανά 100 μέτρα η θερμοκρασία μειώνεται αναλόγως το ύψος που ξεκινάμε την μέτρηση και τον αέρα που επικρατεί στην περιοχή.
Για παράδειγμα στην άκρη της θάλασσας απογειώνουμε το drone με 0°C και 1 before αέρα στα 100 μέτρα θα έχουμε -0°C .
Αν τώρα πετάξουμε στην Πάρνηθα με 0°C και 1 before αέρα, στα 100 μέτρα θα έχουμε -10°C. Ο λόγος αυτής της διαφοράς είναι το γεωγραφικό υψόμετρο.
Προσοχή λοιπόν αν δεν θέλετε να πληρώνετε αργότερα σε ανταλλακτικά. Μην καταπονείτε τα εργαλεία σας. προστατέψτε τα και προπαντός να τα κρατάτε ξερά και ζεστά κατά την μεταφορά.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2019

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
 
Εύχομαι τουλάχιστον σε όσους φτάσουν μέχρι το blog και διαβάσουν αυτές τις γραμμές, το 2019 να είναι για αυτούς καλόκαρδο καλότυχο απελευθερωτικό με υγεία προπαντός και οικογενειακή γαλήνη.

"Walking in Hellas" Channel on YouTube

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: WalkinginHellasChannelYouTube
11-1-2018. Το κανάλι μας στο YouTube ξεκινά με τα πρώτα μας videos. 27-11-2018 και ουσιαστικά μετά από 3 μήνες που ανεβάσαμε videos προορισμών από την Ελλάδα φτάσαμε σήμερα, απροσδόκητα για ένα νέο κανάλι, τις 6000+ ώρες παρακολούθησης και τους 445 συνδρομητές.
ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.
Και υποσχόμαστε να το συνεχίσουμε.
Από τον νέο χρόνο με καινούργια εμφάνιση των videos και ποιο ευχάριστη στην παρακολούθηση.
Σας ευχαριστούμε και συνεχίστε να προτείνετε το κανάλι και στους φίλους σας.

27-11-2018
Εκβιαστική επιστολή από το flickr

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: flickr
Το Flickr που πλέον αντιπροσωπεύεται από άλλη εταιρία που το αγόρασε, έστειλε σε όλους τους accounters, επιστολές που τους λέει με επιτατικό τόνο, η πληρώνετε η διαγράφονται οι φωτογραφίες σας και ας είστε και 8 χρόνια πελάτης που καταβάλαμε το χρηματικό ποσόν συνδρομής ανελλιπώς.
Προσωπικά σε τέτοιου είδους εκβιαστικές επιστολές στραβώνω και παρόλο που μέχρι πριν ένα μήνα ήμουν (pro) δεν θα κάνω ανανέωση σε εκβιαστικές επιστολές.
Άλλωστε τις φωτογραφίες μου τις ανεβάζω πλέον διαδοχικά στην προσωπική μου ιστοσελίδα και δεν είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω στο flickr. Σύμφωνα με την επιστολή μετά τον Ιανουάριο θα διατραφούν 3000+ φωτογραφίες μου και θα κρατήσει όποιες θέλει αυτό, χωρίς καν να μας ρωτήσει. Μεγιά τους και με χαρά τους.

Η επιστολή

Flickr’s Pro and Free account offerings.
This is an important service email we’re required to send to all Flickr members because the terms and conditions of your membership are changing
Let’s be candid. The strength of Flickr has always been you.
Flickr at its best is a place to connect, to discover, and to evolve as photographers and lovers of photography. This is the world’s largest photographer-focused community. Together, this newly independent community can shape the future of photography itself.
Today we are announcing important updates to our Free and Pro account offerings to better align Flickr with its mission.
Flickr Pro is better than ever, and at less than half the cost of Apple, Amazon, or Google, it’s the best deal in photography—hands down. In addition to the unmatched community you love, Pros get these perks:
Unlimited Storage. The only limit is your imagination. All Pros may now upload as many photos as you can take, always at full resolution.
Ad-Free Browsing. Focus on what matters with a fully ad-free Flickr experience for you and your visitors.
Advanced Stats. See which of your photos are trending now, and which have performed the best over the life of your Flickr Pro account.
Plus all these great new Pro-only features:
Premier Product Support. Skip the line. Flickr Pros now receive priority assistance from our new world-class support team. Available now.
More Partner Discounts. Save on photography essentials. Discounts on Creative Cloud from Adobe, 50% off a custom portfolio site on SmugMug, gear from Peak Design, and more. Coming November.
Advanced Stats on Mobile. Stats in your pocket. All the photo stats you know and love, available in the app. Coming November.
Increased Exposure. All Pro members as of January 1, 2019, are eligible for priority exposure in the next iteration of Explore. Coming early 2019.
New 5K Photo Display Option. Look your best. Your images are beautifully optimized for any screen, from smartphone to jumbotron. Pro images display at resolutions up to 5K. Coming early 2019.
10 Minute Videos. More time to tell your story. Play back videos for up to 10 minutes, increased from 3. Coming early 2019.
If you are a free member with more than 1,000 photos or videos, you will have ample time to upgrade to Pro (for 30% off your first year) or download your photos and videos.*

ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑ


Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροπουλιάς π. Παντελεήμων Μάργαρης υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018,
σύμβαση χρησιδανείου για την παροχή στέγης στο Σύλλογο.

Ο Δήμος Καλαμάτας, σε εφαρμογή Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παραχώρησε άνευ ανταλλάγματος τη χρήση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ασπροπουλιάς, που θα αποτελέσει την έδρα του Συλλόγου. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 10 έτη.


ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 
Διαπιστώνουμε καθημερινά μια υποτέλεια από τους ξένους απέναντι στην εθνική μας ιστορία. Αλήθεια η Ελληνική κυβέρνηση τι κάνει αυτές τις στιγμές για να ενημερώσει τον πλανήτη ότι « ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ » όπως έλεγε και ο φιλόσοφος, γεωγράφος και ιστορικός Στράβων;Περι αδήλωτης εργασίας

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: Περιαδήλωτηςεργασίας
Τι προβλέπει ο νέος νόμος που μόλις ψηφίστηκε

Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε, σύμφωνα με τους εισηγητές της πλειοψηφίας, είναι
καλός και συμπονετικός γιατί προβλέπει ελαφρύνσεις: Αν γίνει τρίμηνη πρόσληψη το
πρόστιμο πέφτει στα 7.000 ευρώ (για τον καθένα), αν γίνει εξάμηνη στα 5.000 ευρώ
& αν γίνει ετήσια στα 3.000 ευρώ Τα πλεονεκτήματα χάνονται αν υπάρξει απόλυση
άλλου εργαζόμενου. Αυτά.

ΤΑΚΗΣ ΤΖΙΜΑΣ

Κατεβάστε τα αρχεία σε μορφή pdf


Θήκη κινητού με λειτουργία αερόσακου!

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: Θήκηκινητού
Η τεχνολογία μας εκπλήσσει με τις προόδους που σημειώνει καθημερινά, ωστόσο ο λεπτός και διακριτικός σχεδιασμός των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων τα καθιστά αρκετά εύθραυστα.
Όμως, μια ιδιαίτερου σχεδιασμού θήκη μπορεί να σώσει το κινητό σας από ρωγμές και σπασίματα. Η εν λόγω θήκη λειτουργεί σαν «αερόσακος» για το κινητό σας και παρουσιάστηκε από τον Philip Frenzel, έναν μηχανικό του Πανεπιστημίου Aalen στη Γερμανία, που κατάφερε να κερδίσει το βραβείο από την German Society for Mechatronics.  .....

Δείτε φωτογραφίες και video στο άρθρο. Κάντε κλικ στην φωτογραφία.
Χωμάτινες διαδρομές. Υμηττός

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: Χωμάτινεςδιαδρομές.Υμηττός
Δημιουργήσαμε μαζί με τον μικρότερο γιο μου ένα video στον Υμηττό από τον δρόμο προς την κορυφή τον χωμάτινο προς τις τέσσερεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε το video κάντε κλικ στην φωτογραφεία.
Παλαιότερες δημοσιεύσεις
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού