*Technical News - ©Photo – News - ©NikosT - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Η θλιβερή ιστορία πίσω από… απίθανες φωτογραφίες

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·


Μα τέτοια εκπληκτική και σπάνια πόζα ενός πανέμορφου πολύχρωμου βατράχου! Τι τυχερός φωτογράφος, σκέφτεται ο κάθε θεατής! Και η αλήθεια είναι πως οι εν λόγω φωτογραφίες βατράχων κάνουν το γύρο του διαδικτύου, σε διάφορες πόζες και στάσεις που προκαλούν! Κι όμως τα βατραχάκια ούτε ποζάρουν κατ’ αυτό τον τρόπο στο φακό, ούτε κρατάνε τα φύλλα των δέντρων σαν ομπρέλες για να προστατευτούν από την ξαφνική βροχή… Ούτε βέβαια ο φωτογράφος ήταν τόσο τυχερός που τα απαθανάτισε στον κήπο του σπιτιού του! Όλα είναι «φτιαχτά» και σκηνοθετημένα!

Ο Ινδονήσιος φωτογράφος Jenn Wei αποκαλύπτει πως τα εν λόγω βατραχάκια είναι αγαπημένα κατοικίδια στην Κεντρική Ασία και έτσι κάποιοι εκμεταλλεύονται την ομορφιά τους, βγάζοντας στημένες φωτογραφίες. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν λίγη πετονιά για να στερώσουν για μερκά λεπτά τα βατραχάκια στη θέση που επιθυμούν. Και μετά από το τέλειο κλικ, οι πόζες συνεχίζονται. Σειρά έχει τέλος η επεξεργασία των εικόνων όπου τα νήματα χάνονται από τη φωτογραφία ως διά μαγείας μέσω Photoshop.Όσο για την εικόνα με την ομπρέλα-φύλλο ο φωτογράφος εξηγεί: «Τα βατράχια λατρεύουν τη βροχή. Για ποιο λόγο θα κρατούσαν ομπρέλα για να προστατευτούν; Επίσης είναι πολύ ομοιόμορφη η πτώση της βροχής. Γιατί; Μα προέρχεται από ποτιστήρι. Και το σημαντικότερο, ο βάτραχος δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση, με κόκκινους μώλωπες στα πόδια»…Eργαλείο ψηφιοποίησης των εκτυπωμένων φωτογραφιών

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: Google
Νέο εργαλείο ψηφιοποίησης των εκτυπωμένων φωτογραφιών από την Google

Οι χρήστες θα μπορούν πια να απενεργοποιούν την λειτουργία αντι-αντανάκλασης και να σκανάρουν τις εικόνες με μόνο μία κίνηση χωρίς να χρειάζεται να τραβούν πολλαπλές φωτογραφίες.

Ένα νέο εργαλείο για την μετατροπή των εκτυπωμένων φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή εισάγει η Google μαζί με την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής PhotoScan. Οι χρήστες θα μπορούν πια να απενεργοποιούν την λειτουργία αντι-αντανάκλασης και να σκανάρουν τις εικόνες με μόνο μία κίνηση χωρίς να χρειάζεται να τραβούν πολλαπλές φωτογραφίες.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε αρχικά ώστε να αφαιρεί την αντανάκλαση που δημιουργείται όταν σκανάρουμε το γυαλιστερό φωτογραφικό χαρτί, ή τις φωτογραφίες που βρίσκονται ...Πώς Δημιουργώ Καλλιτεχνικές Φωτογραφίες με το Prisma

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: Prisma
Πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσουμε εφέ σε φωτογραφίες. Το Prisma, όμως, ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, αφού δημιουργεί καλλιτεχνικές φωτογραφίες με έναν διαφορετικό και πρωτοποριακό τρόπο. Παρακάτω θα δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την εφαρμογή για να δώσουμε εύκολα και γρήγορα μια καλλιτεχνική όψη στις φωτογραφίες μας.
Το Prisma είναι μια σχετικά νέα εφαρμογή για κινητά και tablet, που υπόσχεται να μετατρέψει οποιαδήποτε φωτογραφία σε “έργο τέχνης”.Σε τι διαφέρει η 4Κ από την 1080p

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Ultra High-Definition - 4Κ! Τι πρέπει να ξέρετε για αυτή την τεχνολογία.

Εδώ και λίγο σχετικά καιρό έχει εδραιωθεί στο μυαλό των καταναλωτών η τεχνολογία 1080p για τις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Πλέον μια νέα μορφή, η 4Κ, έρχεται να ταράξει τα νερά! Ίσως έχετε δει το λογότυπο «4Κ» σε τηλεοράσεις, βιντεοκάμερες και άλλα προϊόντα και σε ταινίες που γυρίστηκαν σε 4Κ ανάλυση. Τι ακριβώς σημαίνει όμως 4Κ;Kάμερες χωρίς φακό. Το τεχνολογικό παράδοξο θα γίνει πραγματικότητα

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: Kάμερεςχωρίςφακό
\n\n
Η είδηση διέρρευσε πριν δύο ημέρες από τον ιστότοπο της\nΗitachi και οι ιάπωνες διακηρύσσουν ότι θα έχουν έτοιμο προϊόν ως το 2018 με\nπρώτη υλοποίηση σε οχήματα αυτόνομης οδήγησης, βιομηχανικά ρομπότ και κάμερες\nασφαλείας. Αυτό μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι η ποιότητα δεν θα είναι,\nτουλάχιστον σε αρχικό στάδιο, ανταγωνιστική των κανονικών φωτογραφικών μηχανών\nαλλά ποιός ξέρει τι γίνεται σε βάθος χρόνου;
\n\n
Για να δούμε με λεπτομέρειες πως έχουν τα πράγματα σύμφωνα\nμε τη Ηitachi. To σύστημα αυτό τους επιτρέπει τη λήψη video εικόνας, χωρίς\nφακό. Στη θέση του οπτικού μέσου υπάρχει ένα πολύ λεπτό πλαστικό υλικό σε μορφή\nφιλμοειδούς δίσκου με συγκεντρικούς κύκλους σε μορφή “σάντουιτς” με τον\nαισθητήρα. Η εστίαση επιτυγχάνεται εκ των υστέρων με την τεχνική Moire fringe.\nΚαθώς η φωτεινή δέσμη διέρχεται από το λεπτό στρώμα πλαστικού (φιλμ) και η\nαποτύπωση των συγκεντρικών σκιών του δίσκου και προκαλείται ελεγχόμενο φαινόμενο\nmoire ανάλογο με τη γωνία πρόσπτωσης της δέσμης φωτός. Μετά αξιοποιώντας\nακολουθίες Fourier γίνεται ο μετασχηματισμός της κανονικής εικόνας. Επακολουθεί\nη εστίαση που μπορεί να γίνει σε ρυθμό 30fps.
\n\n
H παραπάνω εφεύρεση θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Συνέδριο για\nτους αισθητήρες και το Ιmaging (ΙWISS 2016) στο Τόκιο (17-20Noεμβρίου 2016).
\n\n
Δεν είναι σίγουρα ακόμη ποιά θα είναι η εμπορική εφαρμογή\nτης επινόησης της
\n\n
Ηitachi και πως θα εξελιχθεί. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά\nπου εμφανίζεται στο προσκήνιο η ιδέα της φωτ. μηχανής χωρίς φακό. Ας θυμηθούμε\nτο project του ερευνητή του ΜΙΤ Gordon Wetzstein (2014) που δουλεύει με ειδικό\nchip της Rambus και τα πειράματα των Εργαστηρίων Bell (2013) που καταγράφουν τρισδιάστατες\nεικόνες με αισθητήρα ενός pixel (!!). Από καιρό τρέχει η έρευνα με ειδικούς\nμικροφακούς που εκτός από τη διαχείριση του φωτός που προσπίπτει στις φωτοδιόδους\nτων αισθητήρων θα μπορούν και να εστιάζουν.
\n\n
Ίσως αυτή η προσέγγιση έχει περισσότερη τύχη  μακροπρόθεσμα. Πάντως είναι φανερή η αναζήτηση\nλύσεων που θα παρακάμπτουν τους πολλούς περιορισμούς αλλά και το πολύ υψηλό\nκόστος της κατεστημένης οπτικής τεχνολογίας στον ψηφιακό αιώνα. Φανταστείτε μια\nψηφιακή κάμερα για την οποία δεν θα πληρώνατε ποτέ εξτρά φακό. Ίσως τα γνωστά\nεργοστάσια της βιομηχανίας του Imaging να μην έχουν κίνητρο να προωθήσουν\nτέτοιες λύσεις τη στιγμή που κερδοφορούν πιο πολύ από τους φακούς παρά τις\nμηχανές.
\n\n
Αυτό όμως δεν αποκλείει την καινοτομία που θα προέλθει από\nμη παραδοσιακή κατεύθυνση, ίσως από τον κόσμο των smartphone που επενδύει\nαφειδώς.

\n\n
Π. ΚΑΛΔΗΣ


Χειμώνας. Φωτογραφίζοντας στα χιόνια

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: Φωτογραφίζονταςσταχιόνια
Ο φετεινός χειμώνας, κόντρα στις προβλέψεις από τις Κασσάνδρες, μας αντάμειψε με πλούσιες χιονοπτώσεις. Στα λευκοφορεμένα βουνά και τα χιονοδρομικά κέντρα, στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι φίλοι της φωτογραφίας έχουν φέτος αρκετές ευκαιρίες. Κόντρα στην κοινή πεποίθηση, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο αλλά να γίνουν προτροπή και … Περισσότερα..

Το χρώμα στη σύνθεση. Η δύναμη και το νοηματικό περιεχόμενο των χρωμάτων

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: Τοχρώμαστησύνθεση
Ξεκινώντας από την προοπτική, την ισορροπία των γραμμών, τα σχήματα και τη φόρμα, την επανάληψη των αντικειμένων και την αξιοποίηση του φωτισμού, ως βασικών παραμέτρων της σύνθεσης, καταλήγουμε σε μια διάσταση που σπάνια εκμεταλλευόμαστε όσο πρέπει.. Το χρώμα. Ενώ οι ζωγράφοι, γραφίστες και άλλοι εικαστικοί καλλιτέχνες ελέγχουν απόλυτα το χρώμα των δημιουργιών τους, οι φωτογράφοι … Περισσότερα..
Live View. Ζωντανή προεπισκόπηση και autofocus

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Είναι γνωστό ότι όλες οι ψηφιακές compact διαθέτουν ζωντανή (σε πραγματικό χρόνο)  προεπισκόπηση της εικόνας στο κάδρο μας. Αυτό είναι σχετικά εύκολο, αφού δεν παρεμβάλλεται κανένα εμπόδιο μεταξύ φακού και αισθητήρα. Έτσι, με την ενεργοποίηση της μηχανής, ο αισθητήρας δέχεται το προσπίπτον φως, σχηματίζει το είδωλο και μετά από ορισμένη επεξεργασία το απεικονίζει στην οθόνη … Περισσότερα..

Τηλεφακοί & κατοπτρικοί φακοί. Φέρνοντας τον κόσμο πιο κοντά

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας φακός δέχεται τις ακτίνες του προσπίπτοντος φωτός και τις εστιάζει στην κυρία εστία, δηλαδή στο σημείο που βρίσκεται το φιλμ (ή ο αισθητήρας) ώστε να σχηματιστεί το φωτογραφικό είδωλο. Η απόσταση αυτού του σημείου (δηλ. της κυρίας εστίας) από το κέντρο του φακού είναι η εστιακή απόσταση του κάθε φακού, κάτι … Περισσότερα..

Kόντρα φως. Εχθρός ή σύμμαχος;

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Στην αρχή της φωτογραφικής μας ενασχόλησης όλοι μας συμβουλεύουν να ακολουθούμε με ευλάβεια τους κανόνες. Μετά από καιρό και όταν αποκτήσουμε πείρα, αρχίζουμε να τους αμφισβητούμε… “Όχι κόντρα στον ήλιο, γιατί θα τρελαθεί το φωτόμετρο” στα πρώτα βήματα. “Να πειραματιστούμε με το κόντρα φως (contre jour)” μετά, όταν μάθουμε τα βασικά. Τι συμβαίνει λοιπόν με … Περισσότερα..

Παλαιότερες δημοσιεύσεις
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού