Walking in Hellas - photo-news.gr - ©NikosT - ©Photo-News.gr - ©Walking in Hellas

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΣΕΣΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Tags: ΣΕΣΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΑΤΤΙΚΗΣ
Το Σέσι είναι παραθαλάσσιος οικισμός της βορειοανατολικής Αττικής.
Ο οικισμός που αποτελείται από λίγα σπίτια, κυρίως παραθεριστικές κατοικίες, απλώνεται κατά μήκος μιας μικρής παραλίας στις ακτές του νότιου Ευβοϊκού κόλπου, βορειοανατολικά του Γραμματικού.
Ο πληθυσμός του οικισμού είναι 174 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ενώ το 2001 είχε 133 κατοίκους.
Από το Σέσι ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου 2009 η καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος της ανατολικής Αττικής
Το video αρχίζει με την μαγευτική παραλία το μικρό Σέσι.
Μια ιδιαίτερη παραλία, μπορεί να πει κανείς που δεν την γνωρίζει ο κόσμος.
Καθαρά νερά και με μικρό χαλίκι.
Όπως ξέρετε σκοπός μας είναι .....
ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΑΤΟΪΟΥ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Tο Τατόι έχει την προϊστορία του, που ξεκινά από την Αρχαία Δεκέλεια – η θέση της οποίας συμπίπτει με το κεντρικό του τμήμα – και καταλήγει στα τρία οθωμανικά τσιφλίκια Τατόι, Μαχούνια και Λιόπεσι, που συνενώθηκαν το 1835 στα χέρια του Σκαρλάτου Σούτσου και επί δεκαετίες κατόπιν υπήρξαν κρησφύγετα ληστών. Όμως, η πραγματική του ιστορία αρχίζει το 1872, με την αγορά του από τον Γεώργιο Α΄.

ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΓΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Έχει χαρακτηριστεί νομοθετικά ως περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και αποτελεί μέρος του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Έχει λίγους μόνιμους κατοίκους.
Ο Άγιος Μερκούριος ο Μεγαλομάρτυρας ήταν γενναίος στρατιωτικός, όχι μόνο του στρατού του αυτοκράτορα Δεκίου, που υπηρετούσε, αλλά και του Χριστού. Ο Μερκούριος καταγόταν από τη Σκυθία και τον πατέρα του τον έλεγαν Γορδιανό.
Διακρινόμενος σε κάποια μάχη, κατά την ...

ΠΑΡΝΗΘΑ ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΛΕΤΣΙ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Tags: WalkinginHellasΛΙΜΝΗΜΠΕΛΕΤΣΙ
Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών, βορειοδυτικά της ομώνυμης κορυφής Μπελέτσι.
Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου τη διετία 1973-75 (εποχής Χούντας και λίγο μετά) ως ......

ΠΕΝΤΕΛΗ. ΑΓΙΟΙ ΑΣΩΜΑΤΟΙ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Ταξιάρχης (ή Άγιοι Ασώματοι)
Λιγότερο γνωστό αλλά εξ ίσου αξιόλογο υστεροβυζαντινό μνημείο του Πεντελικού όρους, το οποίο χρονολογείται στον 14ο ή τις αρχές του 15ου αιώνα. Βρίσκεται πάνω από τη Μονή Πεντέλης και τη ζώνη των λατομείων, στην θέση Καμάρι, σε υψόμετρο 750 μ.
Ναοδομικά, πρόκειται για μικρή βασιλική με «τυφλό» τρούλλο, η οποία καταλήγει ανατολικά σε φαρδιά ημιεξαγωνική αψίδα. Του κυρίως ναού, προηγείται νάρθηκας με θόλο στην ...

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΜΦΙΑΡΕΙΟ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·


Το Αμφιάρειο του Ωρωπού βρίσκεται σε μια μικρή κοιλάδα νοτιοδυτικά της σκάλας Ωρωπού, το Μαυροδήλεσι, που τη διασχίζει ένα ξερό ποτάμι το οποίο οι αρχαίοι ονόμαζαν Χαράδρα που ήταν αφιερωμένο στον μυθικό ήρωα, μάντη και θεραπευτή Αμφιάραο.
Το Αμφιάρειο ήταν το μεγαλύτερο στην αρχαία Ελλάδα ιερό του χθόνιου θεού και ήρωα του Άργους Αμφιαράου.
Ο ναός του Αμφιάραου ήταν εξάστυλος ναός στην ...ΥΜΗΤΤΟΣ. ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·


Στις παρυφές του κορακοβουνίου στον Υμηττό υπάρχει ένα σπήλαιο ιδιαίτερης ομορφιάς με την ονομασία «Σπηλιά της Νυχτερίδας». Το βάθος του σπηλαίου υπολογίζεται στα 100 με 130 μέτρα. Η ιδιαιτερότητα που το κάνει ξεχωριστό είναι οι σταλακτίτες του, που υπολογίζονται πάνω από 2 αιώνες οι πιο μεγάλοι και εκατοντάδων χρόνων οι νεότεροι.
Σαν τον πιο γρήγορο δρόμο προσέγγισης ...ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Ο Χρήστος Νταβέλης (πραγματικό επώνυμο Νάτσιος) γεννήθηκε περίπου το 1832 στο Στείρι Βοιωτίας. Σε ηλικία 15 ετών εργαζόταν ως γαλακτοπώλης και υπηρέτης στη Μονή Πεντέλης. Σύντομα, πέρασε στην παρανομία και εντάχθηκε στη συμμορία που έδρασε στην Αττική, την Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Η «δράση» του κορυφώθηκε το 1855, με την απαγωγή του Γάλλου λοχαγού Μπερτό. Το γεγονός αυτό προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο και αναταραχή στους κόλπους της κυβέρνησης, που έδωσε στον Νταβέλη το υπέρογκο, τότε, ποσό των 30.000 δρχ. σε χρυσό για να απελευθερωθεί ο Μπερτό. Σκοτώθηκε σε συμπλοκή με απόσπασμα της Χωροφυλακής το 1856, κοντά στο χωριό Ζεμενό της Βοιωτίας. Επικεφαλής του αποσπάσματος ήταν ο αδελφικός του φίλος και πρώην πρωτοπαλίκαρό του, Ιωάννης Μέγας, ο οποίος εγκατέλειψε τη συμμορία και εντάχθηκε στη Χωροφυλακή, μετά από αντιπαράθεση με τον Νταβέλη για… τα μάτια της Ιταλίδας κόμισσας Λουίζας Μπανκόλι.
Η λεγόμενη σπηλιά του Νταβέλη βρίσκεται ...

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΒΑΛΑΝΑΡΗ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Το ρέμα του Βαλανάρη είναι μια από τις τελευταίες άγριες ρεματιές που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα. Η ονομασία Βαλανάρης αποδίδεται στο δάσος των βελανιδιών που κυριαρχούσε κάποτε στους γύρω λόφους. Το ρέμα ξεκινάει από τα υψώματα της Μαυρηνόρας στη νότια Πεντέλη.
Η ονομασία Βαλανάρης στην ....

ΠΑΡΝΗΘΑ. ΦΥΤΩΡΙΑ – ΒΙΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Περιπατητική διαδρομή από φυτώρια Πάρνηθας στην Βίλα Γεωργίου Παπαδόπουλου 5,393 μέτρων (10,786 μέτρων πήγαινε έλα), με υψομετρική διαφορά 287 μέτρων.
Η καταγραφή έχει γίνει σε όλη την διαδρομή. Είναι μια ευκαιρία να δείτε το κτίριο μιας και δεν είναι τόσο μεγάλου ενδιαφέροντος .
Λίγα λόγια για το κτίριο που βιντεοσκοπήσαμε.

Παλαιότερες δημοσιεύσεις
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού