01/2019 - My Blog - ©NikosT - ©Walking in Hellas - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αυτό που λέμε «τα είδα όλα» !!!

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: mavicair
 
Σήμερα πήγα στην λίμνη βουλιαγμένης για μια ακόμα videoσκοπιση. 1ον. Μην εμπιστεύεστε ΚΑΜΙΑ ιστοσελίδα για τον καιρό ιδικά αν σας ενδιαφέρουν οι αέρηδες για πέταγμα drone εκτός από την σελίδα της ΜΕΤΕΟ (ιστιοπλοϊκοί χάρτες ανέμου). 2ον. Μην κάνετε το λάθος να πετάξετε drone σε αέρα με ριπές των 7 και 8 μποφόρ. Ούτε καν σε απάγκιο.
Αυτό έπαθα σήμερα και καλά που δεν έπαθα κανένα έμφραγμα. Κοντά στον φάρο κάνω μέτρηση αέρα και μου έβγαζε σταθερά 4 μποφόρ αλλα κάτι ριπές που άγγιζαν τα 6 μποφόρ.
Μιλάμε για 8 το πρωί.
Κάνο το λάθος και σηκώνω μισό μέτρο από το έδαφος το mavic air. Και εκεί που προσπαθούσε να κρατηθεί αλλάζει φορά ο αέρας και του δίνει μια κλωτσιά και χωρις δεύτερη κουβέντα έφτασε στην μέση της θάλασσας και να το πηγαίνει σαν καρυδότσουφλο. Περιττό να πω ότι το εγκεφαλικό είχε πιάσει στασίδι και περίμενε.
Ευτυχώς που λόγο επαγγέλματος γνωρίζω από αεροδυναμική και έτσι το γύρισα σε τέτοια γωνία ώστε να βρει μια τρύπα στις ριπές να μπει μεσα. Μετά από 5 λεπτά τα οποία μου φάνηκαν 24ωρα βρήκε ένα κενό και επειδή είχα κρατήσει κολλημένο το stick στο μπροστά δίνει μια και έρχεται μέσα. Το κατεβάζω όπως όπως και κάθισα στο χώμα να συνέρθω.
Αν και όποιοι το διαβάσετε, πλέον σας λέω εκ πείρας. Πάνω από 2 μποφόρ η 11 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο αέρα μην το πετάξετε.
Εγώ το γλίτωσα το εγκεφαλικό αλλα δεν ξέρω αν θα το γλιτώσετε εσείς.
 «Οperating temperature» και εξοπλισμός.

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: operatingtemperature


Της κρύες και χιονισμένες ημέρες το τοπιο μας προκαλεί με την ξεχωριστή ομορφιά του να βγάζουμε φωτογραφίες με κινητά τηλέφωνα με φωτογραφικές μηχανές αλλα και με drones.
Γνωρίζετε όμως τις θερμοκρασίες που δίνει ο κατασκευαστής για να λειτουργεί σωστά το μέσον που φωτογραφίζετε;
Οι φωτογραφικές μηχανές από τους κατασκευαστές έχουν μεγάλο εύρος θερμοκρασιών όπως και των φωτογραφικών φακών.
Αυτό κυμαίνεται από -40°C έως και 45°C, ενώ για τους φωτογραφικούς φακούς από -10C έως και 45°C.
Για να δουλέψει ένας φωτογραφικός φακός κάτω από τους -10C πρέπει να ζητήσετε από την εταιρία να αφαιρέσει το υγρό λιπαντικό και να βάλει ξηρό λιπαντικό το οποίο αντέχει ακόμα και στους -50°C (φωτογράφιση στην Αλάσκα). Με το υγρό λιπαντικό στις ακραίες θερμοκρασίες θα λειτουργήσει αλλα καταπονείται αφάνταστα το μοτέρ και αργότερα θα πληρώνετε τουλάχιστον 300€ για αλλαγή του μοτέρ σε ένα φακό 24-70 και μέχρι 1600€ για τον 200-400( εκ πείρας σας μιλώ)
Τα drones από την άλλη λόγο ότι ίπτανται και αν υπάρξει πρόβλημα στον αέρα ενώ το έχεις στο 1 χιλιόμετρο, απλός θα κλαίς τα χρήματα σου, καλό είναι να προσέχετε που και πότε τα πετάτε και σε πιες θερμοκρασίες.
Για παράδειγμα.

MAVIC PRO PLATINUM  operating temperature Range ( 0° to 40° C )
PHANTOM 4PRO   operating temperature Range  ( 0° to 40° C )
MAVIC AIR operating temperature Range  ( 0° to 40° C )
mavic pro 2 zoom  operating temperature Range  (-10°C - 40°C)
Osmo x3-x5 operating temperature Range  ( 0° to 40° C )

Ο λόγος που δίνουν αυτά τα όρια δεν είναι για να τα παραβιάζουμε αλλα για να τα έχουμε κατά νου και να μην προκαλέσουμε βλάβη κατά την πτήση ή μελλοντική βλάβη στο αγαπημένο μας τετραπτερο.
Αν τώρα αναλογιστείτε ότι αυτές οι θερμοκρασίες είναι στην επιφάνεια της γης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ανά 100 μέτρα η θερμοκρασία μειώνεται αναλόγως το ύψος που ξεκινάμε την μέτρηση και τον αέρα που επικρατεί στην περιοχή.
Για παράδειγμα στην άκρη της θάλασσας απογειώνουμε το drone με 0°C και 1 before αέρα στα 100 μέτρα θα έχουμε -0°C .
Αν τώρα πετάξουμε στην Πάρνηθα με 0°C και 1 before αέρα, στα 100 μέτρα θα έχουμε -10°C. Ο λόγος αυτής της διαφοράς είναι το γεωγραφικό υψόμετρο.
Προσοχή λοιπόν αν δεν θέλετε να πληρώνετε αργότερα σε ανταλλακτικά. Μην καταπονείτε τα εργαλεία σας. προστατέψτε τα και προπαντός να τα κρατάτε ξερά και ζεστά κατά την μεταφορά.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2019

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
 
Εύχομαι τουλάχιστον σε όσους φτάσουν μέχρι το blog και διαβάσουν αυτές τις γραμμές, το 2019 να είναι για αυτούς καλόκαρδο καλότυχο απελευθερωτικό με υγεία προπαντός και οικογενειακή γαλήνη.

©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού