©Photo – News - ©NikosT - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Sophia Blake. H κοκκινομάλλα φωτογράφος που σου κάνει… κλικ

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo Show ·
Tags: SophiaBlake


Το πάθος της είναι η φωτογραφία. Όπως λέει η ίδια γνωρίζει πολλά για τις πόζες των μοντέλων καθώς και τους φωτισμούς. Άλλωστε ως μοντέλο και η ίδια συνδυάζει και τα δύο της πάθη.

Η εντυπωσιακή κοκκινομάλλα Sophia Blake, δεν λέει όχι στις γυμνές φωτογραφήσεις και στα ταξίδια για δουλειά ενώ μπορεί εύκολα να τρελάνει το κοινό της με ερωτικές και φετιχιστικές πόζες.Η Τζένη Λυκουρέζου άφησε τη δικηγορία για την τέχνη της φωτογραφίας

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ζένηΛυκουρέζου

Συνέντευξη στη Μαρία Νίκα
Από τα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και τις νομικές υποθέσεις, βρέθηκε με μία Leica στο χέρι να απαθανατίζει τοπία και ανθρώπους. Η Καλαματιανή Τζένη Λυκουρέζου ήταν ήδη μάχιμη δικηγόρος όταν ανακάλυψε τη φωτογραφία και αποφάσισε ότι αυτό θέλει να κάνει στη ζωή της. Και ξανακάθισε στα θρανία για να μελετήσει τη φωτογραφική τέχνη. Εν τω μεταξύ φωτογράφιζε ασταμάτητα. Διάβαζε, ταξίδευε και φωτογράφιζε. Για αρκετά χρόνια παράλληλα με την κύρια δουλειά της. Ώσπου πήρε τη μεγάλη απόφαση. Να αφοσιωθεί σε αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Ακολούθησαν οι εκθέσεις, έβγαλε το πρώτο λεύκωμα και τώρα ετοιμάζει το δεύτερο που αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από τα Χριστούγεννα. Θέμα του, η Παραλία της Καλαμάτας. Αυτό ήταν και η αφορμή για τη συνάντησή μας ένα πρωινό, που αλλού, στην παραλία, “στο κύμα” του Ανδρέα Ζαγάκου…

Eκθεση χαρακτικών του εικαστικού Βασίλη Καρκατσέλη

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΒασίληΚαρκατσέληEκθεση


Το  Αίθριο  στη  Χανθ σας  προσκαλεί την  Τετάρτη 15 Νοεμβρίου,  στις   8μμ στην έκθεση  χαρακτικών του  εικαστικού  Βασίλη  Καρκατσέλη  «Η  Θεσσαλονίκη  των  περιηγητών του  1800»
Τα χαρακτικά  παρουσιάζουν  τη διορθωμένη  εικόνα  της  πόλης από την εποχή των σταυροφοριών και μετά, στα  πρότυπα χάραξης  διαφορετικών  εργαστηρίων της κεντρικής  Ευρώπης.
Πρόκειται για  υλικό  που  προέκυψε  από  την  μελέτη  των  πρώτων  απεικονίσεων  της Θεσσαλονίκης,  εικόνες  γεμάτες λάθη  και  ανακρίβειες. Ήταν (τότε) εικόνες μιας πόλης την οποία ποτέ δεν αντίκρισαν αυτοί που της εικόνες της φτιάχνανε, αλλά «έπρεπε» να την «εικονογραφήσουν» για τις ανάγκες έκδοσης  ενός «ταξιδιωτικού ημερολογίου» ή μίας «αναφοράς».
Χαράσσονταν  κατά  την  επιστροφή  των  προσκυνητών, ταξιδευτών ή περιηγητών  στις  χώρες  τους, πολλές φορές χρόνια  μετά την παραμονή τους στην πόλη,  και τους αρκούσε το οτιδήποτε «κατά προσέγγιση». Πολλές φορές αρκούσε και η ονομασία  που  στεφάνωνε την εικόνα.
Παραγωγή: ΑΘΩΝΟΣ  Art Space, Παπαμάρκου 25, Πλατεία Άθωνος.

Διάρκεια  έκθεσης έως:  25    Νοεμβρίου 2017.

Στις   23   Νοεμβρίου 2017  και  ώρα  7.30μμ. στο πλαίσιο της έκθεσης θα  πραγματοποιηθεί από τον καλλιτέχνη επίδειξη χαρακτικής και θα λειτουργήσει εργαστήριο  χαρακτικής, φυσικά ανοιχτό  στο  κοινό, το οποίο θα δημιουργήσει και τυπώσει μόνο του επιτόπου τα έργα.
Το Αίθριο στη Χανθ, Νικ.  Γερμανού 1, (εντός του κτηρίου). Από  9.00 πμ- 8.00μμ.

Πληροφορίες:  τηλ   231 5558598, 6942523290.
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες:
Καρκατσέλης Βασίλης τηλ 6942860890.
«ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΑΡΧΟΝΤΙΑ» (ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ)

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΚΑΣΤΟΡΙΑΑΡΧΟΝΤΙΑ

Δόθηκε παράταση στην ομαδική έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΑΡΧΟΝΤΙΑ», των δύο Φωτογραφικών Ομάδων Φωτοστύλ «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.» με έδρα την Αθήνα και «ΦΩΤΟ.κύτταρο» με έδρα την πόλη της Λευκάδας που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» στο Θησείο έως την  Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.

Δεκαπέντε μέλη των δύο φωτογραφικών ομάδων, μετά από πρόσκληση του Δήμου Καστοριάς, τον Ιανουάριο του 2016 συνεργάστηκαν και αποτύπωσαν με το φωτογραφικό τους φακό το πνεύμα των Ραγκουτσαριών, ένα έθιμο μοναδικό καθώς αποτελεί το πρώτο καρναβάλι της Ελλάδας, αφού πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο 6, 7 & 8, καθώς και όλα τα αξιοθέατα της πόλης της Καστοριάς, με σκοπό να γνωρίσει το ευρύ κοινό  μέσα από τα μάτια των φωτογράφων-εκθετών την πόλη της Καστοριάς και τις εορταστικές εκδηλώσεις των Ραγκουτσαριών, ένα καρναβαλικό έθιμο που η αρχή του χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης παρουσιάζουν με την ιδιαίτερη φωτογραφική ματιά των δύο φωτογραφικών ομάδων «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.» & «ΦΩΤΟ.κύτταρο», εικόνες έγχρωμες και ασπρόμαυρες με θεματικές ενότητες από την παρέλαση του Καστοριανού Καρναβαλιού, τον Λιμναίο Οικισμό του Δισπηλιού, το Σπήλαιο του Δράκου, το  ενυδρείο Καστοριάς που αποτελεί το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων, όψεις της πόλης με τα  διάσημα αρχοντικά της, όπως το Αρχοντικό του Αϊβάζη, το οποίο από το 1975 στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς, μαγευτικές όψεις της λίμνης Καστοριάς και τέλος τον περίφημο «Αρλεκίνο», το γνωστό γλυπτό από την «Πολιτεία των Παιχνιδιών» της διεθνούς εικαστικού Vassiliki (http://www.vassiliki-art.com/index.html) που κοσμεί την πόλη από το 2012.
Καρναβάλι, Αρχοντικά, Στιγμιότυπα, Τοπία, Ομορφιά, Ραγκουτσάρια, Ιστορία, Αγάπη συνθέτουν το πορτραίτο της σύγχρονης πόλης με στόχο την αναγνωρισιμότητα, και την επισκεψιμότητά της, δεδομένης της αστείρευτης ομορφιάς της και των εμπειριών που μπορεί να προσφέρει, τόσο στο φωτογραφικό κοινό όσο και στον απλό επισκέπτη.
Τέλος η Καστοριά – Αρχοντιά σε συνδυασμό με την ποίηση του Χρήστου Κούκη προσπαθεί να αναδείξει την Καστόρινη Αρχοντιά Σύνορο Τελευταίο που Ορίζει & Ρευστοποιεί Ιδιαίτερες  Αξίες. Η Αρχοντιά αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της ταυτότητας του Καστοριανού πολίτη είναι τρόπος και στάση ζωής, γι’αυτό την κουβαλάει αλώβητη μέσα στην ψυχή του σε όποιο σημείο της γης και αν βρίσκεται, ακόμα και όταν ντύνεται καρναβάλι χορεύει, μεθάει μέχρι τελικής πτώσης με αρχοντιά και χάρη.
Εκθέτες: Αντώνης Αθανασόπουλος, Βασιλική Αγγελακoπούλου, Κωνσταντίνος Βεργίνης, Διονυσία Βλάχου, Νίκος Βλαχόπουλος,  Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Αγάπη Κακλαμάνη, Αποστόλης Μαραγκός, Γιώργος Μπάξας, Αναστασία Μπόϊκου, Τατιάνα Σαΐνη, Ελένη Σαραντοπούλου, Κωνσταντίνος Σοφιανός,  Βούλα Χόρτη, Ελένη Χόρτη.  

Διάρκεια έκθεσης: 2 - 17 Νοεμβρίου 2017

Υπεύθυνη διοργάνωσης - Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης: Αναστασία Μπόϊκου

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00
Κυριακή 10:00 – 14:00. Δευτέρα κλειστά.

Πρωινές ώρες Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και απογευματινές 18:00 – 20:00 ξεναγήσεις για το κοινό από την επιμελήτρια της έκθεσης Αναστασία Μπόϊκου.
Πληροφορίες τηλ. 6974828633.

Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

Διεύθυνση: Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης, Θησείο,  Στάση Μετρό Κεραμεικός
Τηλ.: 210-3452150
Είσοδος: Ελεύθερη

Συνδιοργάνωση:

Δημιουργική Φωτογραφική Ομάδα Φωτοστύλ «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.»

http://fygesphotostyle.gr/el/home/

«ΦΩΤΟ.κύτταρο» Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας


Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας


Υπεύθυνος επικοινωνίας, πληροφορίες για την έκθεση
Νίκος Βλαχόπουλος   nvlahopoulos@gmail.com

Απίθανο μικρό φοιτητικό σπίτι 10 τετραγωνικών!

Δημοσιεύθηκε από σε *Other Pages ·
Tags: TengbomArchitects

Η εταιρεία Tengbom Architects σχεδίασε ένα μικρό σπίτι μόλις 10 τ.μ. για φοιτητές αλλά θα μπορούσε να είναι και κατοικία για τον οποιοδήποτε, αφού πληροί της προϋποθέσεις για άνεση και λειτουργικότητα. Το σπίτι είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, τόσο με τις σχεδιαστικές επιλογές όσο και σε σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, που είναι απόλυτα φυσικά, με έμφαση στο ξύλο.
Η σουηδική εταιρεία συνεργάστηκε με φοιτητές από το πανεπιστήμιο Lund, κατασκευάζοντας μια δομή με υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο και μικρό κήπο με αίθριο μέσα σε 10 τ.μ., που εξακολουθεί να είναι άνετη για τους κατοίκους της.
Έμφαση έχει δοθεί στη λειτουργικότητα του χώρου, επιλέγοντας έξυπνα έπιπλα και κατασκευές που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός ατόμου, χωρίς ωστόσο να κλείνουν τον λιγοστό χώρο. Το αποτέλεσμα της προκατασκευασμένης δομής είναι ικανοποιητικό και το σπίτι είναι έτοιμο να βγει στην αγορά.
Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 8 μμ, συνεχίζουμε

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: CAFEBAZAARΦωτογραφικόΚέντροΘεσσαλονίκης
\n\n
Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr) στο πλαίσιο των «συζητήσεων για ένα διάλογο επάνω στη σύγχρονη  φωτογραφία», επιμένει και μένει στην επικαιρότητα.
Αυτή τη φορά, αφορμή για συζήτηση και διάλογο μας δίνει η νέα παραγωγή του ΦΚΘ/έκθεση των δεκατριών «Φωτογραφημάτων» του Βασίλη Καρκατσέλη, στο παρακείμενο  Ίδρυμα Πολιτισμού Τάσου Φάλκου Αρβανιτάκη & Τιτίκας Αρβανιτάκη "ΥΔΡΙΑ" (Παπαμάρκου 28, τηλ 2310-221289).
Τη Δευτέρα  13 Νοεμβρίου, ο δημιουργός τους θα παρουσιάσει την εποχή που αυτά δημιουργήθηκαν, τις πνευματικές αναζητήσεις που τα προκάλεσαν (αποδόμηση, χάος, Νέα Αρμονία), θα μιλήσει για το πλαίσιο και το σύνολο των πειραμάτων που εντάσσονται στη συγκεκριμένη εργασία, φυσικά με τη συνοδεία εικόνων πολλές από τις οποίες (ως προϊόντα εργαστηρίου ή πειραματικά στάδια) θα παρουσιαστούν στο κοινό της πόλης για πρώτη φορά.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
... όπως πάντα στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, τηλ 2310241817.

Σαν ΥΓ
Περισσότερα για την έκθεση στη διεύθυνση: http://www.fkth.gr/el/fotografimata
Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη πριν τη συνάντηση. (Διάρκεια έκθεσης έως 5 Δεκεμβρίου 2017)

Την Παρασκευή το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας στο Ηράκλειο

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΜεσογειακόΦεστιβάλΦωτογραφίας
«Η Κρήτη στον κόσμο» είναι ο τίτλος της έκθεσης με έργα Κρητών φωτογράφων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Εκθεσιακό Χώρο ΕΦΕΚ στο Ηράκλειο, από τις 11 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας έχει ήδη ξεκινήσει τις δράσεις του στο Ρέθυμνο, με την έκθεση φωτογραφικών βιβ ....PhoS / ΦΩS: Αρχίζει το πρώτο φεστιβάλ φωτογραφίας δρόμου στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: φεστιβάλφωτογραφίαςδρόμου
Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους που «αιχμαλωτίζουν» τη στιγμή σε μεγάλες φωτισμένες λεωφόρους ή μικρά σκοτεινά στενάκια με πρωταγωνιστές καθημερινούς ανθρώπους σε αυθόρμητα στιγμιότυπα.
Όλα αυτά τα κλικ συγκεντρώνονται και θα παρουσιαστούν στο ......


Εγκαίνια δύο εκθέσεων φωτογραφίας στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο” στον Βόλο

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΤζιόρτζιοντεΚίρικο
Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια δύο εκθέσεων φωτογραφίας στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο” στον Βόλο.
Στο ισόγειο θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας “Δημήτρης Λέτσιος”, ο οποίος διεξήχθη φέτος από την Φωτογραφική Λέσχη Βόλου με θέμα “Πόλεις”. Στους εννέα μέχρι σήμερα διαγωνισμούς έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες φωτογράφοι με χιλιάδες έργα τους. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Λέων Μουρτζούκος.


Εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Καστοριά-Αρχοντιά»

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΚαστοριάΑρχοντιά
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΡΧΟΝΤΙΑ», των δύο Φωτογραφικών Ομάδων Φωτοστύλ «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.» με έδρα την Αθήνα και «ΦΩΤΟ.κύτταρο» με έδρα την πόλη της Λευκάδας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» στο Θησείο το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017.Παλαιότερες δημοσιεύσεις
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού